Foredrag m. Lykke Møller Kristensen

Journalist og tidligere uddannelseschef Lykke Møller Kristensen er en af Danmarks bedste til at formidle de menneskelige paradokser i den digitale verden – med løsninger som omdrejningspunkt. Hun udkom i oktober 2018 med sin anden bog om emnet: ”Dit digitale barn har brug for en voksen” og er hele tiden i proces med at finde ”the missing link”.

Lykke fokuserer i sin research og mange workshops/foredrag på det, hun kalder ”the missing link”. Det, vi ikke taler om, men som alligevel gennemsyrer tidens tegn på stress, afmagt, depression og mentalt overarbejde. Symptomer på, at vi nok er en del af den digitale udvikling men ikke nødvendigvis ved, hvordan vi agerer klogt og bevidst. The missing link er den bevidsthed, det kræver at leve i den digitale omstilling. Det er de spørgsmål, vi endnu ikke har stillet og dermed de svar, vi endnu ikke tror, vi kender.

Vi taler om teknologi, data, digital omstilling, it. Vi hører forskeres analyser om noget fjernt – en verden væk fra os uden nærvær og uden ansvar. Men teknologi, data, digital, it er intet uden mennesker.

Så et af tidens vigtigste spørgsmål er:
”Hvordan agerer vi klogest i den digitale udvikling nu og på sigt?”